GuruPolitico: Εγώ παπάς, εγώ και τατάς;


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου...

 

Εγώ παπάς, εγώ και τατάς;

Είναι φορές που η απλή λογική αδυνατεί να ερμηνεύσει συμπεριφορές και γεγονότα. Ολόκληρους μήνες τώρα, τον διεθνή τύπο απασχολεί το ερώτημα ποιος ευθύνεται για την ανατίναξη του Nord Stream. Ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις του Αμερικανού ρεπόρτερ, Σέιμουρ Χερς, ο οποίος υποστηρίζει ότι πίσω από τη δολιοφθορά βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο με τους ειδικούς, αλλά και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων χωρών να αναπτύσσουν τις δικές τους εκδοχές και ερμηνείες.

Απαντήσεις στο βασικό, αλλά και σε μια σειρά από παρεμφερή ερωτήματα θα μπορούσε να δώσει μια ανεξάρτητη έρευνα από ειδικούς εμπειρογνώμονες κοινής αποδοχής. Αυτό ακριβώς εισηγήθηκε να γίνει με πρόταση που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία. Ωστόσο, κατα τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας, η πλειοψηφία των μελών του σώματος προτίμησε να μην τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα η πρόταση να μην εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους.

Το σκεπτικό της αποχής των δώδεκα από τα δεκαπέντε μέλη του Σ.Α. μόνο πειστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί: Ας τελειώσουν, μας είπαν, οι έρευνες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο και μετά βλέπουμε αν θα πρέπει και πως θα εμπλακεί το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο ανεξάρτητες και αξιόπιστες μπορεί να είναι οι έρευνες που διεξάγονται από τις δυο χώρες του ΝΑΤΟ - τη Δανία και τη Γερμανία - και κατά πόσο τ αποτελέσματα των ερευνών αυτών θα γίνουν αποδεκτά από τη Ρωσία, την Κίνα, όπως και από άλλες χώρες που δεν συμμετέχουν στη Βορειοαντλαντική συμμαχία…

Η απλή λογική λέει πως από τη στιγμή που όλα τα μέλη του Συμβουλίου δέχονται την άποψη ότι η ανατίναξη του αγωγού του φυσικού αερίου αποτελεί πράξη δολιοφθοράς, όφειλαν τα ίδια να αναλάβουν την ευθύνη της διερεύνησης και όχι να αφήσουν ουσιαστικά το ΝΑΤΟ να διενεργήσει τη σχετική έρευνα. Διότι αν ο Σέιμουρ Χερς έχει δίκαιο, τότε είναι ως να αναθέτεις στον θύτη να διερευνήσει το έγκλημα! Γίνονται τέτοια πράγματα; Προφανώς στον σύγχρονο κόσμο του παράλογου, όλα γίνονται κι όλα επιτρέπονται…

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy