GuruPolitico: Απλά και ξεκάθαρα!


vyras apostolou

GuruPolitico.

 

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Απλά και ξεκάθαρα!

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι τον συγκεκριμένο βουλευτή δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον είδα όμως προχθές να μιλά στην ενημερωτική εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» και με εξέπληξε ευχάριστα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση αν ενδιαφέρεται για τη δημαρχία της Λάρνακας, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου απάντησε κατά λέξη: «Αν εννοούμε το “Κόμμα μας είναι η Λάρνακα”, είναι η ώρα να το αποδείξουμε στην πράξη. Πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα μικροκομματικά συμφέροντα να βάλουμε τη Λάρνακα. Να συνεχίσουμε με ενότητα την μεγάλη προσπάθεια. Είναι η ώρα της Λάρνακας και θα τα καταφέρουμε! Ταπεινή, προσωπική μου άποψη είναι ότι η Λάρνακα έχει Δήμαρχο. Στηρίζω Ανδρέα Βύρα»!

Και τώρα σας ρωτώ: Πόσοι βουλευτές έχουν το θάρρος να προβούν σε μια τέτοια δήλωση, προκαταλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση του κόμματος τους; Πόσοι πολιτικοί έχουν το θάρρος να κάνουν την υπέρβαση, να παραδεχτούν και ν αναγνωρίσουν την καταλληλότητα ενός άλλου πολιτειακού άρχοντα που δεν ανήκει στο κόμμα τους; Λίγοι, ελάχιστοι!

Ο κ. Αποστόλου προτείνει το αυτονόητο: τους τοπικούς άρχοντες τους επιλέγουμε με κριτήριο την αξία και την ικανότητα τους να προσφέρουν στον δήμο και όχι την κομματική τους τοποθέτηση. Αν τα κόμματα θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ας επικεντρωθούν στις ευρωεκλογές. Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πρεπει να είναι εκλογές σύνθεσης και συνεργασιών και όχι αρένα στην οποία ν’ αναμετρούνται ιδεολογίες και πολιτικές. Τόσο απλό…

Ω.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy