GuruPolitico: Η Δύση εξοπλίζει τη… Χαμάς κι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις!  


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

xamas

Η Δύση εξοπλίζει τη… Χαμάς κι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις!

Μπορεί όλο αυτό το διάστημα οι ΗΠΑ να μην σχολίαζαν τις πληροφορίες περί λειτουργίας «μαύρης αγοράς» όπλων στο Κίεβο, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι πρόκειται περί fake news, όμως η πρόσφατη αποκάλυψη του Βενιαμίν Νετανιάχου στην Jerusalem post, ότι δυτικός εξοπλισμός που προοριζόταν για την άμυνα της Ουκρανίας βρέθηκε στην περιοχή της Γάζας, τοποθετεί το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Σε συνέντευξη του στην συγκεκριμένη εφημερίδα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε φόβους, ότι τα «οποιαδήποτε συστήματα δίνουμε στην Ουκρανία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας…», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα, αλλά μια πραγματικότητα, αφού στα σύνορα μας βρίσκουμε δυτικά αντιαρματικά όπλα»!

Μετά την αποκάλυψη αυτή, κάποιοι θα πρεπει επιτέλους να ζητήσουν εξηγήσεις από την ηγεσία του Κιέβου για τη διαχείριση του σύγχρονου οπλισμού που αποστέλλεται στη χώρα. Πόσα από τα οπλικά συστήματα πηγαίνουν στο μέτωπο και πόσα καταλήγουν στη «μαύρη αγορά»; Ποιοι θησαυρίζουν από το λαθρεμπόριο όπλων και ποιοι τους κάνουν πλάτες; Και στο τέλος της ημέρας, ποιες οργανώσεις, εκτός από τη Χαμάς, εξασφαλίζουν και διαθέτουν δυτικό οπλισμό;

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται, εκτός από εξωφρενική είναι και επικίνδυνη. Ενισχύοντας, δήθεν, την άμυνα της Ουκρανίας, οι δυτικές χώρες στην πράξη εξοπλίζουν παράνομους εγκληματικούς πυρήνες και εξτρεμιστικές οργανώσεις, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα στρέψουν τα πυρά τους εναντίον της Δύσης. 

Μήπως, με ορατό πλέον τον κίνδυνο οι πολιτικές  που εδώ και δύο χρόνια ακολουθούν οι δυτικές χώρες να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ σε βάρος τους, θα πρεπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις; Μήπως αντί όπλα, η Δύση πρέπει να στείλει στην Ουκρανία διαμεσολαβητές; Μήπως έφθασε η ώρα της ειρηνικής διευθέτησης της διένεξης στην καρδιά της Ευρώπης;

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy