GuruPolitico: Βάλθηκαν να βγάλουν το ΕΛΑΜ τρίτο κόμμα!


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Βάλθηκαν να βγάλουν το ΕΛΑΜ τρίτο κόμμα!

Η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου πάει προς διάλυση. Από την στρατιά των αξιόλογων στελεχών που είχε κάποτε, δεν του έμεινε ούτε ένα, έστω για δείγμα. Στα γραφεία της ΕΔΕΚ κάθονται μόνο 2-3 καιροσκόποι γυρολόγοι που κι αυτοί, ειδικά μετά το ηχητικό ρεζιλίκι που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, ετοιμάζονται να την κάνουν με μικρά πηδηματάκια.

Στην ίδια πορεία πλεύσης φαίνεται ν αρμενίζει και το Κίνημα Οικολόγων. Ενώ το 2021 κατάφερε με τη βοήθεια των συνεργαζόμενων προσωπικοτήτων να σκαρφαλώσει σχεδόν στο 4%, ο εμφύλιος που ακολούθησε απειλεί να το συρρικνώσει στα προ Θεοπέμπτου ποσοστά.

Από κει και πέρα ο Λιλλήκας εγκατέλειψε την πολιτική για ν ασχοληθεί με τη…συγγραφή βιβλίων, ο Καρογιάν επιδόθηκε αποκλειστικά στο προσφιλές άθλημα του βολέματος ημετέρων, ενώ η Θεοχάρους… «αυτοπυρπολήθηκε».

Θα με ρωτήσετε εγώ τι ζόρι τραβώ με όλα αυτά. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι ποιος θα καλύψει το κενό που δημιουργείται και κατ’ επέκταση προς τα που θα κινηθεί το εκλογικό σώμα. Η απαξίωση και ο εξοστρακισμός των κομματιδίων αυτών από την πολιτική σκηνή χύνει νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς.

Το ΕΛΑΜ χρησιμοποιώντας ως βασικό όπλο τον άκρατο λαϊκισμό και την εθνοκαπηλία, μήνες τώρα έχει ρίξει δίκτυα αλιεύοντας τις άστεγες κι’ ορφανές ψήφους. Αντίθετα, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αντί να επικεντρωθούν στην παραγωγή και εκπόνηση εισηγήσεων για θέματα που απασχολούν τον πολίτη, βουλιάζουν στην εσωστρέφεια ασχολούμενα με θέματα χαμηλής πολιτικής. Μ αυτόν τον τρόπο αφήνεται ελεύθερο το πεδίο στους οργανωμένους πυρήνες της Ακροδεξιάς να κάνουν μόνοι τους παιχνίδι...

Η τελευταία ίσως ελπίδα αφορά τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες που απαρτίζουν την κοινωνία των πολιτών. Οι πρωτοβουλίες, οι παρεμβάσεις και οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ίσως μπορέσουν να προβληματίσουν όσους από τους «αδέσποτους» είναι ακόμη σε θέση να προβληματιστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, να μου το θυμηθείτε, στις εκλογές που έρχονται το ΕΛΑΜ θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα και τότε ζήτω που καήκαμε. Θα γεμίσουν οι δρόμοι και τα κέντρα λήψεως αποφάσεων με μελανοχίτωνες που θα φωνάζουν «εγέρθητω» και θ απειλούν να μας βάλουν στον…γύψο.

Ω.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy