GuruPolitico: Πίσω από τα όμορφα λόγια…


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Πίσω από τα όμορφα λόγια…

Όταν ακούω τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να μιλούν για πανανθρώπινες αρχές και αξίες, «τα παίρνω στο κρανίο». Αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι αρχές και ποιες είναι αυτές οι πανανθρώπινες αξίες που ενθαρρύνουν τον πόλεμο και αδιαφορούν μπροστά στις εκατόμβες αθώων θυμάτων; Ας μην μας κοροϊδεύουν μέρα μεσημέρι. Από τα βάθη της ιστορίας, κινητήριος δύναμη των πολέμων ήταν και παραμένουν τα συμφέροντα: οικονομικά, εθνικά, κρατικά.

Με πρόφαση το δικαίωμα δήθεν του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, τα νατοϊκά κράτη δίνουν άλλοθι στη βαρβαρότητα του εβραϊκού κράτους και κλείνουν τα μάτια στους ανελέητους βομβαρδισμούς της Γάζας, από τους οποίους χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες γυναικόπαιδα. Αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα τυφλά και εξόχως εγκληματικά κτυπήματα της Χαμάς, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια διαρκή επίθεση γενοκτονίας των Παλαιστινίων με τη Δύση να περιορίζεται σε κούφιες, άνευ ουσίας προτροπές για… «fair play»! Ξεχνούν προφανώς ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αγώνα μπάσκετ, αλλά με ανθρώπινες ζωές. Πίσω από τη στάση αυτή, ο υποψιασμένος πολίτης οφείλει να διακρίνει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τις πολλαπλές εξαρτήσεις των δυτικών κρατών από τα εβραϊκής ιδιοκτησίας οικονομικά μονοπώλια. Εξάλλου δεν είναι μυστικό, αντίθετα όλοι γνωρίζουν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα το εβραϊκό λόμπι…

Αλλά και στον πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, αυτό που διαμορφώνει την στάση της Δύσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Μπορεί να ακουστεί κάπως άσχημα στ’ αυτιά ορισμένων, όμως οι ΗΠΑ «δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή» για τους Ουκρανούς και την δήθεν ακεραιότητα της χώρας τους. Η Ουκρανία είναι απλώς το μέσο, η αφορμή για να βάλουν στο στόχαστρο τον βασικό τους αντίπαλο, τη Ρωσία. Από την εποχή της διάλυσης της ΕΣΣΔ, η Ουάσιγκτον έψαχνε τρόπους για χειραγώγηση της Μόσχας ή όταν αυτό αποδείχτηκε αδύνατο, την εξασθένιση της. Οι Αμερικανοί και οι δορυφόροι τους απλώς χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να χτυπήσουν την οικονομία, την στρατιωτική ισχύ και τη συνοχή της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν τη διεθνή απομόνωση της. Στην πράξη δεν πρεπει να μιλούμε για πόλεμο μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας, αλλά για πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Σημειώστε κι αυτό: Με την πρώτη ευκαιρία, την παραμικρή αφορμή, με ή χωρίς σοβαρή δικαιολογία, τα πυρά των δυτικών συμμάχων θα στραφούν και κατά του Πεκίνου. Η αλματώδης οικονομική ανάπτυξη και η ολοένα αυξανόμενη επιρροή της Κίνας κυρίως στην Αφρική, όπως βέβαια και η σύσφιξη των σχέσεων της με τη Μόσχα, έχουν εξαγριώσει τα «γεράκια» το Πενταγώνου, τα οποία καταστρώνουν σχέδια για ανακοπή των αρνητικών γι’ αυτά εξελίξεων. Η συνταγή γνωστή: «Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», « πανανθρώπινες αξίες», «ψηλά ιδανικά»… Από τον πόλεμο του Βιετνάμ μέχρι σήμερα, το ίδιο πάντα γνωστό τροπάρι. Μέχρι πότε, όμως;

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy