GuruPolitico: Μέχρι πότε;


GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Μέχρι πότε;
 
Σε κάθε πόλεμο, γνωστό αυτό, τη νύμφη την πληρώνουν οι λαοί. Κερδισμένες είναι συνήθως οι πολεμικές βιομηχανίες και οι σπεκουλαδόροι. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και στον πόλεμο που εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία.
 
Όπως σημειώνει σε πρόσφατο άρθρο του στον «Φιλελεύθερο» ο Καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο “Γουλιέλμος Μαρκόνι”, William Mallinson, ως αποτέλεσμα της απροσμέτρητα μεγάλης στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας που η Δύση προσφέρει στην Ουκρανία, παρατηρείται μια «αυξανόμενη φτωχοποίηση του πληθυσμού της ΕΕ, ενώ οι μέτοχοι του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού-πολιτικού συμπλέγματος γίνονται όλο και πλουσιότεροι».

Την ίδια στιγμή το διεφθαρμένο κατεστημένο του Κιέβου εκμεταλλεύεται την εμπόλεμη κατάσταση για αθέμιτο πλουτισμό.

Πέραν από τις καταγγελίες για διοχέτευση στη «μαύρη αγορά» των οπλικών συστημάτων που παίρνουν από τη Δύση, οι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου φαίνεται να εμπλέκονται σε μια σειρά από οικονομικά σκάνδαλα με τελευταίο αυτό που αφορά τη δωροδοκία ένστολων αξιωματικών.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι για την επιστράτευση του πληθυσμού κατηγορούνται ότι λάμβαναν δωροδοκίες για να φυγαδεύσουν απρόθυμους να πολεμήσουν Ουκρανούς από τη χώρα! Και να ήταν μόνο αυτό; Την ώρα που χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες οδηγούνται σαν πρόβατα στις «μυλόπετρες του πολέμου», ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Γιεβκιένι Μπορίσοφ, όπως έγινε γνωστό, αγόρασε ακίνητη περιουσία και αυτοκίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις ισπανικές ακτές. Επιπρόσθετα, ο Μπόρισοφ, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο William Mallinson, ενέγραψε τεράστιας αξίας ακίνητη ιδιοκτησία στη Μαρμπέγια, στο όνομα της μητέρας του…

Οι αριθμοί δείχνουν ότι ως αποτέλεσμα των συνεπειών του πολέμου και της τεράστιας βοήθειας που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσφέρουν στην Ουκρανία, το ΑΕΠ των χωρών της Ευρώπης και κατ’ επέκταση το βιοτικό επίπεδο των λαών μειώνεται μέρα τη μέρα.

Μέχρι πότε όμως θα συνεχίσει αυτή η ιστορία; Πότε επιτέλους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως οι ευρωπαίοι πολίτες θα συνειδητοποιήσουμε ότι τα δισεκατομμύρια που στέλνονται δήθεν ως βοήθεια στο Κίεβο χρησιμοποιούνται για αλλότριους σκοπούς;

Κάποιος, δεν θυμάμαι ποιος, είχε πει κάποτε: Ο πόλεμος είναι ένα παιχνίδι, όπου οι ηγέτες νικούν πότε-πότε, οι λαοί όμως ποτέ! 

Ζορό

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Grindavík, Ισλανδία: Λάβα ρέει από το ηφαίστειο Sundhnúkur στη χερσόνησο Reykjanes. John Moore/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ψάχνοντας να βρούμε αντικείμενα, όπως κλειδιά, τηλεκοντρόλ κ.α, χάνουμε ένα χρόνο από τη ζωή μας.

Σήμερα


Δευτέρα
3
Ιουνίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1946
Το πρώτο μπικίνι κάνει την εμφάνισή του στις πασαρέλες του Παρισιού
1955
Η Γαλλία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Τυνησίας.
1970
Στις ΗΠΑ, ένας επιστήμονας του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, ο Χαρς Γκόρμπιντ, κατορθώνει να συνθέσει για πρώτη φορά τεχνητό γονίδιο.
1998
Ο Μάικλ Τζόρνταν σκοράρει 41 πόντους εναντίον των Τίμπεργουλφς και γίνεται ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA που φτάνει τους 29.000 πόντους στην καριέρα του.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy